رشته تاریخ به تحولاتی از گذشته های دور تا کنون می پردازد و تغییرات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را بررسی می کند. تاریخ تنها مربوط به گذشته نیست چون آموختن از اشتباهات و تجربیات دیگران در گذشته می تواند تاثیر بسیار زیادی در آینده شخصی و آینده کشورها داشته باشد.
رشته ادبیات فارسی از گذشته در ایران وجود داشته و اکنون نه تنها در کشور ما بلکه در دانشگاههای جهان مانند هاردوارد و آکسفورد نیز تدریس می گردد. تحصیل در این رشته نیازمند علاقه و استعداد در درس ادبیات و زبان فارسی می باشد پس دانشجوی این رشته باید تمامی مباحث ادبی مانند آرایه ها، تاریخ ادبیات، قافیه ها و نقد ادبی را به خوبی بداند.
رشته روانشناسی علم مطالعه ذهن انسان است و به عبارتی رفتارهای ذهنی موجودات زنده را بررسی می کند. به علم روانشناسی علم فراشاخه ای گفته می شود زیرا علمی است که قابل دیدن نیست، چون ذهن انسان را نمی توان مشاهده کرد. دانشجوی رشته روانشناسی می بایست در مباحث زیست و شیمی قوی باشد زیرا پایه اصلی این رشته علوم زیستی می باشد.
رشته جغرافیا درباره مطالعه طبیعت و پدیده های فیزیکی از گیاهان گرفته تا حیوانات می پردازد. این رشته علاوه بر جغرافیا به مباحث و توانمندیهای دیگری در زمینه هایی مانند جامعه شناسی، مردم شناسی، آموزش، کامپیوتر و ... نیاز دارد. این رشته شامل چهار گرایش جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، جغرافیای سیاسی و کارتوگرافی یا نقشه نگاری است که از بین اینها، جغرافیای انسانی و طبیعی هرکدام گرایشهای دیگری دارند.
از آنجایی که آموزش، فرهنگ و آینده کشور را رقم می زند به منظور هدایت بشر رشته علوم تربیتی بسیار ضروری است. این رشته در رابطه با آموزش و پرورش است و فارغ التحصیلان آن می توانند معلم دوره های پیش دبستانی و دبستان، کارشناس کانون فرهنگی و فکری، کارشناس وزارت آموزش و پرورش شوند و یا در کانون اصلاح و تربیت، مراکز مشاوره خصوصی، علوم و تحقیقات و فناوری، بهزیستی و فرهنگسراها فعالیت داشته باشند. طول دوره تحصیل در این رشته حداقل چهار سال و حداکثر شش سال است.
یک حسابدار با طبقه بندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات، پردازش اطلاعات رویدادهای مالی سازمانها و به طور کلی با مباحث اقتصادی سروکار دارد. رشته حسابداری یکی از رشته های پر طرفدار است زیرا امروزه هر کسی که کسب و کاری راه می اندازد قطعا به یک حسابدار یا دفتردار نیاز پیدا خواهد کرد. از این رو فارغ التحصیلان این رشته سریعا وارد بازار کار خواهند شد.
رشته مکاترونیک تلفیقی از مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر سخت افزار و نرم افزار و مهندسی الکترونیکی است و در زمینه هایی مانند لوازم خانگی، خودروها، نیروگاهها، پالایشگاهها و پتروشیمی کاربرد دارد. به طور کلی به علت پیشرفت روزافزون علم و اطلاعات و فناوری به علم مکاترونیک نیاز مبرمی داریم.
مهندسین هوافضا با طراحی، ساخت و آزمایش وسایل پرنده سروکار دارند و در سازمانهایی که از این وسایل استفاده می کنند مانندپژوهشگاههای عملیاتی، مدیریت حمل و نقل و ترابری، عملیات تاسیسات و نفتی، موسسات تحقیقات موشک و ماهواره، صنایع خودروسازی و ....فعالیت دارد.
مهندسی نفت رشته ای مرتبط با ایجاد راه و روشهای نوین اکتشاف و استخراج نفت و گاز از زمین است. مباحث اصلی این رشته زمین شناسی, ریاضی و شیمی است و گرایشهای آن عبارتند از: مهندسی اکتشاف, مهندسی مخازن, مهندسی حفاری و مهندسی بهره برداری. مهندسین اکتشاف بااستفاده از لرزه نگارها و امواج صوتی می توانند به عمق چاه پی ببرند و تعیین کنند که نفتی در آن مکان وجود دارد یا خیر.
در این رشته مهندسان رابطه بین مواد خاصی را بررسی می کنند و با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و عبوری ,پراش پرتوهای ایکس و دیگر تجهیزات به بررسی ساختار میکروسکوپی مواد می پردازند. این رشته شامل گرایشهای متالوژی, نانو مواد, بیو متریال, ریخته گری, جوشکاری, مهندسی مواد مرکب, استخراج فلزات, مهندسی سطح, سرامیک و .... است. اگر بخواهیم کلی تر بگوییم این رشته به دو بخش تقسیم می شود : مهندسی متالوژی(مرتبط با تخصص در فلرات) و مهندسی سرامیک (تخصص در سرامیک ).