مدیریت دانش، رویکرد کلیدی در حل مشکلات تجاری نظیر رقابت پذیری، کاهش سهم بازار، پارادوکس بهره وری، اطلاعات اضافی و نیاز برای خلاقیت در مواجهه با شرکت های متعدد است. منطق نیاز به مدیریت دانش، بر پایۀ تغییرات عمده در محیط تجاری است. بنابراین آشنایی با تعاریف و مفاهیم این اصطلاح امری ضروری است. در این مقاله ضمن تعریف عباراتی همچون داده ها، اطلاعات و دانش، تعاریف و مفاهیم پایهای مدیریت دانش مورد اشاره قرار می گیرد.
از هنگامی که حاکمیت سلیقه مصرف کنندگان کالاهای تجارتی به بخش خدمات بازرگانی نیز سرایت کرد، بیمه نیز که یکی ازخدمات مالی بازرگانی است، تحت تاثیراین رفتار قرار گرفت. دفاتر مرکزی شرکتهای سنتی توجه و سیاست خود را به سیستمهای سنتی توزیع و تهاجم به بازارها معطوف کردهاند. این «ویروس تجارتی» که « بازاریابی» نامیده میشود اجتناب ناپذیر و مسری است و به سادگی برای تسلط و شکستن مقاومتها به وجود آمده و به راحتی در بازار انعطاف پذیر میشود. هــیچ کس نمیتواند ادعا کند که تحت تاثیر آن قرار ندارد. گاهی اوقات مشکلاتی را ایجاد میکند؛ آلوده کننده میشود، ولی در اغلب موارد، کمکی موثرو راهگشا است. علاوه برهمه موارد فوق، حتی میتوان گفت که بدون آن نمیتوان فعالیت اقتصادی کرد.
مفهوم مدیریت دولتی دارای پیچیدگیهای بسیاری است که در یک مقاله کوتاه نمیتوان به همه آنها پرداخت. اما در اینجا تلاش شد از کتب و منابع معتبر تعاریف وظایف و انتقادات مربوط به مدیریت و مدیریت گرایی بیان شوند تا این مفهوم بیشازپیش برای خواننده روشن شود. در ادامه این مبحث موضوع مدیریت دولتی نوین میتواند مدخلی باشد برای پرداختن بیشتر به مفهوم مدیریت دولتی که میتواند موردتوجه پژوهشگران این حوزه باشد.
مدیریت ورزشی مانند تمام گرایش های مدیریت علمی با سود بردن از چهارچوب های علم مدیریت تبیین می شود. آگاهی از دانش مدیریت برای مدیران ورزشی در جهت اداره بهتر امور و وظایف محوله امری لازم و ضروری است.
مدیریت پروژه ابزاری برای شناخت، مهارت و روشهای فنی است تا فعالیتهای پروژه را به نیازهای اصلی (اهداف) پروژه برساند. اولین موضوع در مدیریت پروژه این است که اطمینان حاصل کنیم که پروژه با محدودیتهای مشخص تعریف شده باشد. دومین موضوع، بهینه سازی اختصاص منابع و یکسان سازی دادههای مورد نیاز به منظور دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده پروژه میباشد. پروژه یک سری فعالیتهای کاملاً مشخص است که از منابع (مالی، انسانی، مواد، انرژی، فرصت، تدارکات و ارتباطات و ...) به منظور رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده استفاده مینماید.
مدیریت بحران، مجموعهای از چاره جوییها و تصمیماتی است که در مقابله با بحران انجام میگیرد و هدف آن کاهش روند بحران، کنترل بحران و کاهش و رفع بحران است. کلیه اقدامات مربوط به پیشگیری و مدیریت ریسک، سازماندهی و مدیریت منابع مورد نیاز در پاسخ به بحران است. مدیریت بحران شامل برنامهها، ایجاد ساختارها و تدوین مقرراتی است که منجر به کمک و یاری رسانی به دولت و سازمانهای غیردولتی در برخورد با حوادث میشود.
کارآفرینی فرآیند یا مفهومی است که در طی آن فرد کارآفرین با ایدههای نو، خلاق و شناسایی فرصتهای جدید با بسیج منابع، به ایجاد کسب و شرکتهای نو، سازمانهای جدید و نوآور رشد یابنده مبادرت میورزد. این امر توام با پذیرش خطرات است ولی اغلب منجر به معرفی محصول یا ارئه خدمات به جامعه میشود. انگیزههای مختلفی در کارآفرین شدن مؤثر است که از جمله آنها نیاز به موفقیت، نیاز به کسب درآمد و ثروت، نیاز به داشتن شهرت، و مهمتر از همه نیازمندی به احساس مفید بودن و استقلال طلبی را میتوان نام برد.